TIPS: “åpne når…” BREV

Neste skoleår skal muligens kjæresten min i militæret, og i den sammenhengen har jeg satt i gang et prosjekt, nemlig en eske med “åpne når…” brev! Jeg har sett flere bilder av slike prosjekter på instagram før, og har lenge syntes at det måtte være den perfekte kjærestegaven! Spesielt når kjæresten skal på en plass som militæret, og kanskje ikke alltid har muligheten til å kontakte meg elektronisk når han trenger å snakke med meg. Ved å ta med seg disse brevene, så kan han få høre det han trenger på det tidspunktet han trenger det! På alle konvoluttene står det “åpne når…” sammen med en eller annen dato, hendelse eller følelse. Det kan for eksempel være “åpne når… du er lei deg”, “åpne når… det er 15. november” eller “åpne når… det er dagen du drar i militæret”. I alle konvoluttene er det et brev/ et notat, og i noen av dem ligger det også en liten gave.


Esken er kjøpt på Søstrene Grene og konvoluttene er kjøpt på Staples.

Tips til hva man kan skrive på konvoluttene:
åpne når…
♥ du er lei deg                             ♥ jeg slår meg vrang              ♥ du trenger å le
♥ du trenger motivasjon             ♥ du kjeder deg                     ♥ du vil høre sanger som minner meg om deg
♥ du ikke får sove                        ♥ du fryser                             ♥ du trenger å vite hvor lykkelig du gjør meg
♥ du savner meg                         ♥ vi har ett års jubileum       ♥ det føles som vi faller fra hverandre
♥ du har hatt en dårlig dag        ♥ det er bursdagen din        ♥ du vil høre mine topp 10 minner med deg
♥ du vil vite mer om meg            ♥ du har hatt en god dag    ♥ du trenger noe å se fram til
♥ du trenger en klem                   ♥ du er syk                            ♥ du er oppgitt over foreldrene dine
♥ du ikke har tro på deg selv      ♥ du er sliten                         ♥ du ikke vet hvilke klær du skal ha på

Tips til gaver/ annet innhold i konvoluttene:
♥ FAVORITTGODTERIET i konvolutten “åpne når… du har en dårlig dag”.
♥ KAKAOPOSE eller VARME SOKKER i konvolutten “åpne når… du fryser”.
♥ KOLLASJ med bilder og tekst om positive ting som skjer i framtiden for dere to som et par eller for kjæresten individuelt i konvolutten “åpne når… du trenger noe å se fram til”. Dette kan være ting som at dere flytter sammen, at favorittbandet til kjæresten kommer til Norge eller at du har bestilt billetter til noe personen kan se fram til.
♥ KLÆR i en gave ved siden av konvolutten “åpne når… du ikke vet hvilke klær du skal ha på”. 
♥ BLAD/DVD/KRYSSORD/SUDOKU i en gave ved siden av konvolutten “åpne når… du kjeder deg”. 
♥ FORTELLING om hvordan du opplevde/følte det første gangen dere møttes i konvolutten “åpne når… du ikke får sove”.
♥ BALLONGER med påskrevet søte komplimenter på, som kommer til syne når man blåser dem opp i konvolutten “åpne når… du har bursdag”. 
♥ PARFYMEN DIN (bare noen dråper) i konvolutten “åpne når… du savner meg”.
♥ KLIPPEKORT på klemmer (hjemmelaget) i konvolutten “åpne når… du trenger en klem”.
♥ PUSLESPILL i konvolutten “åpne når… du føler vi faller fra hverandre”. Puslespillet kan være laget av flere ispinner som limes fast på baksiden av et bilde av dere to. Etterpå klipper du med en saks mellom ispinnene, og legger ispinnene i en stabel i konvolutten. Når kjæresten din setter sammen ispinnene, vil bildet av dere to dannes. 
♥ SMERTESTILLENDE/SNYTE PAPIR/PLASTER i konvolutten “åpne når… du er syk”. 
♥ 100 KR i konvolutten “åpne når… du er sliten”. Skriv at kjæresten kan kjøpe det han/henne selv ønsker.
♥ CD MIKS/ LINK TIL EN SPOTIFY LISTE i konvolutten “åpne når… du vil høre sanger som minner meg om deg”.

Det finnes også mange andre forslag både på google, facebook og instagram. Søk etter “open when letters” for mer inspirasjon.
Har dere hørt om denne ideen før? 

LYKKEN ER STOR

Hei dere! I går var jo den store dagen hvor VG3 klasser i hele landet hadde eksamen i norsk hovedmål, og jeg endte opp med å skrive min (forhåpentligvis!) aller siste retoriske analyse! Det er sykt deilig å endelig være ferdig med 10 timer norsk i uka hvor du må lære deg analyseoppsett, retoriske begreper, litterære virkemidler, avsnittbruk osv. Jeg antar at de fleste VG3 elever er enig med meg om det! Oppgavene i seg selv var helt greie synes jeg, på kortsvar endte vi opp med å skrive litt om sagalitteratur og på langsvars så skrev jeg retorisk analyse av en annonse fra Plan Norge. 

Eksamenen i går var 1 av 3, så nå gjenstår naturforvaltning og en muntlig eksamen. Naturforvaltningen strekker seg over to dager, og den har jeg til uka. Hvis de går like bra som eksamenen i går, så har jeg virkelig ikke noe å klage over. Jeg ser virkelig fram til å bli ferdig med videregående, og endelig kan starte å studere på universitet. 

Flere som hadde norsk eksamen i går?

JENTA BAK BLOGGEN

Hei! Da tenkte jeg det var på tide å fortelle litt om meg selv. Jeg er en 19 år gammel trønderjente som nå for tiden bor i Fredrikstad. Her bor jeg sammen med min mor og min søster, og vi stortrives her på Østlandet. Jeg fullførte videregående skole våren 2015, og studerer nå på Norges Helsehøyskole. Mye av tiden min går til skole, og utenom det så jobber jeg, er sammen med kjæresten og/eller venner, trener litt, ser på nettflix eller tv-serier, og nå mest sannsynlig også en del blogging. I tillegg interesserer jeg meg i ernæring, biologi, kroppen, miljø og dyr, og håper jeg finner et yrke innen noen av disse emnene jeg ønsker å jobbe videre med.

Om dere lurer på noe er det bare å spørre!

DET FØRSTE INNLEGGET

Vel, da må jeg vel si at blogg basillen har bitt meg igjen! Jeg har hatt opptil flere andre blogger før, men har alltid sluttet å blogge for så og begynt på igjen. Jeg har blitt en del eldre siden jeg skrev på de andre bloggene, og ønsket derfor å opprette en ny for å få en litt ny start. Vi får se hvor lenge bloggperioden varer denne gangen!

Nå har det nettopp vært russetid, og dermed slengte jeg med noen bilder derifra. Nå er dessverre russetiden slutt (den burde så absolutt vart lengre!!), og jeg har gått inn i eksamensperioden. Første eksamen er til fredag, og da er det bokmål som står for tur. Jeg har ellers vært ganske heldig å ikke blitt trekt opp i mer enn det obligatoriske så langt: bokmål og naturforvaltning. Jeg har vel en gru-gleder meg følelse til eksamenene. På den ene siden gruver jeg meg fordi det krever mye arbeid og konsentrasjon, mens på andre siden gleder jeg meg til å endelig bli ferdig å fullføre videregående skole. 

Jeg er vel nesten nødt til å lage et “OM MEG” innlegg etterhvert for alle dere nye lesere. Akkurat nå er kjæresten på besøk, så kanskje det kommer i løpet av uka. Nå skal jeg i alle fall legge bort datamaskinen for i dag.

Flere som har eksamener denne uka?