SPRING IS ALMOST HERE

Hei! I dag har jeg hatt en veldig innholdsrik dag. Aller først var jeg på et jobb intervju, og gjett hva? Jeg fikk jobben! Åh, for en fin start på dagen. Jeg har søkt på jobber i omtrent en måned nå, så det er deilig å endelig kunne legge jobb-søkings kapittelet bak seg, og starte med opplæringen. Det blir spennende!

SONY DSC Processed with VSCO with hb1 preset

SONY DSC Processed with VSCO with hb1 preset

En ny jobb må selvfølgelig feires, så jeg og mams (som forresten har kommet på besøk) dro til sentrum for litt sol og en kopp kaffe. I dag er en slik dag hvor man merker at våren er på vei. Skinnende sol, fugler som kvitrer og vårluft ♥ Nå kan våren bare komme for min del! Jeg elsker selvfølgelig vinter og snø også, men nå som vi nærmer oss mars så er det helt ok å skifte årstid.

SONY DSC Processed with VSCO with hb1 preset

SONY DSC Processed with VSCO with hb1 preset

Nå skal jeg prøve å skrive exphil oppgaven jeg skal levere om noen uker. Ønsk meg lykke til!
♥ Nora

DREAM TRAVEL DESTINATION’S

Når man er midt oppe i skole og jobb så kan det være greit å ha noe å se fram til eller drømme seg bort litt. Jeg er så ivrig etter å reise, og sitter å drømmer meg bort i ulike reisemål. Her er noen reisemål jeg SKAL reise til i løpet av livet!

♥ London, England
Shopping, tur i parker, Big Ben, engelsk te, London Eye, og Starbucks kaffe ♥

Bilder hentet fra her, herher og her.

♥ Sidney, Australia
Fantastiske strender, korallrev, varm temperatur, og surfing ♥

Bilder hentet fra her, her, her og her

♥ Los Angeles og New York, Amerikas forente stater
Shopping med stor S, Times Square, Hollywood, Victorias Secret, Central Park, Walk of Fame, Brooklyn, Empire State Building, frihetsgudinnen, Disneyland, museumer, Universal Studios ♥

Bilder hentet fra her, her, her og her

♥ Amsterdam, Nederland
Anne Franks hus, arkitektur, kanaltur, van Gogh museet, pannekaker, og markeder ♥

Bilder hentet fra her, her, her og her.

♥ Maldivene
Krystallklart vann, frukt, hengekøye, god temperatur, palmer, og snorkling ♥

Bilder hentet fra her, her, her og her.

♥ Reykjavik, Island
Den blå lagune, hvalsafari, rafting, The Golden Circle, Hallgrímskirkja og hundekjøring ♥

Bilder hentet fra her, her, her og her

♥ Barcelona, Spania
Strandpromenade, Picassomuseet, La Sagrada Familia, tapas, Starbucks, markeder, sol og bad ♥

Bilder hentet fra her, her, her og her

♥ Dubai, De forente arabiske emirater
Ørkensafari, lukseriøse hoteller, svømme med delfiner, The Dubai Mall, og varm temperatur ♥

Bilder hentet fra her, her, her og her

Hva er deres drømmereisemål?

♥ Nora

ABOUT YESTERDAY

Hei dere ♥ I går var jeg ute med to av mine fine venninner, Malin og Julie. Det var så hyggelig å se begge to igjen! Vi bestemte oss for å starte med å ta en milkshake på Cactus cafe & restaurant i Fredrikstad. De har kjempe gode milkshaker der, anbefaler dere absolutt å stikke innom om dere er i Fredrikstad. Vi alle tre gikk for sjokolademilkshake, da det alltid er en fulltreffer!

Processed with VSCO with c1 preset

Etter litt jenteprat, gikk vi over til andre siden av gata for å kjøpe oss litt godis. Vi hadde nemlig bestilt kinobilletter i forveien. Kinoen var helt ok. Det var uansett deilig å koble seg over i en annen verden i noen timer!

Processed with VSCO with c1 preset
Nå er vi tilbake i Oslo, og ordentlig skoleuke står for tur for min del!
♥ Nora

HOME FOR THE WEEKEND

Hei dere ♥

Da sitter jeg plassert i Fredrikstad, og her har jeg faktisk vært siden fredag. Vi dro hit rett etter at jeg var ferdig på skolen på fredag, og skal dra tilbake til Oslo igjen nå i kveld. Vi har vært hos mams hele helgen for å gjøre unna litt skole og for å besøke henne selvfølgelig! Det har vært kjempe hyggelig å vært litt hjemme igjen, få servert middag og ha oppvaskmaskin (!!!) ♥ Tenk at det kan være SÅ deilig å slippe å vaske opp tallerkener og bestikk en helg?

SONY DSC Processed with VSCO with hb1 preset

I kveld skal jeg møte to venninner av meg for å ta en milkshake og dra på kino etterpå. Det blir veldig koselig! Jeg har ikke sett de på noen uker nå, så det blir veldig fint å kunne ta en liten oppdatering med begge to. Er det ett mål jeg har for 2017, så er det å bli bedre på å prioritere venner og familie. Den beste tiden er den tiden man tilbringer med andre ♥

SONY DSC Processed with VSCO with hb1 preset

Neste uke har jeg (halvveis) fri fra skolen. Jeg har vel to ting jeg må på, men ellers er det undervisningsfri. Jeg tenkte likevel å stå opp tidlig å få unna mye skole, slik at jeg får utnyttet uken maksimalt!

♥ Nora

HVA SKAL JEG BLI?

Valg av utdanning og yrke er absolutt ikke lett. Man bør tenke på hva man kommer til å trives med resten av livet, hvor lang utdanningen er, om lønnen er omtrent slik man ønsker, og hvilke jobbmuligheter han har i ettertid. I tillegg har jo ofte foreldre, venner og resten av samfunnet en viss mening om hva man bør bli. I løpet av min tankeprosess var jeg veldig vinglete i starten, til jeg endelig følte jeg fant noe som var veldig meg. I dette innlegget tenkte jeg at jeg skulle skrive litt om hvordan jeg kom fram til min utdanning. Det er selvfølgelig ikke en fasit på hvordan man kan finne ut hva man skal gjøre de neste 40 årene, men her er i alle fall mine erfaringer.

SONY DSC Processed with VSCO with a5 preset

♥ Hva er det jeg absolutt IKKE vil bli?
First of all, så kan det være lurt å utelukke alle yrkene man er hundre prosent sikker på at man enten IKKE ønsker å bli eller hva man absolutt IKKE passer til. Her er noen studier eller yrker jeg selv kunne utelukke:
DATAINGENIØR eller andre IT yrker – fordi jeg ser for meg at det er en stillesittende jobb, at jeg aldri har vært veldig teknisk av meg, og at jeg vet med meg selv at jeg trives bedre i sosiale settinger istedenfor å skrive koder og tall.
KUNST eller MUSIKK studier – fordi jeg aldri har vært en kreativ sjel på den måten og at jeg kan verken å synge eller spille ett instrument. 
Dette er selvfølgelig bare to av mange studier jeg kunne utelate.

♥ I hvilke situasjoner trives jeg best? Hva er jeg god på?
Jeg trives i sosiale situasjoner. Jeg liker å være aktiv, lage mat, og hjelpe andre. Jeg er interessert i natur, miljø og menneskekroppen. 

♥ Hvor vil jeg bo i studietiden? Er jeg villig til å flytte?
Jeg var sikker på at jeg ikke ønsket å flytte til utlandet. I og med at jeg og A ønsket å bo sammen, så ville jeg bo et sted hvor de også tilbydde lærerutdanning som han skulle ta. Jeg ønsket heller ikke å bo så alt for langt unna familie i Fredrikstad. Jeg begrenset derfor antall studiesteder til de som lå i Østfold, Oslo, Akershus og Vestfold. Vi endte til slutt opp i Oslo, i og med at studiene jeg vurderte mest var på NMBU i Ås og UIO i Oslo. 

♥ Hvor lenge ønsker jeg å studere?
Personlig ønsker jeg å ta en master, altså gå på ett studie som varer minimum 5 år. Jeg er motivert til å studere i så mange år, og ønsker en god faglig tyngde innenfor yrket jeg ønsker å bli. Er man mindre motivert til å studere eller ikke er opptatt av å ta en master, kan man jo vurdere å ta en bachelor på 3 år istedenfor.

SONY DSC Processed with VSCO with a5 preset

♥ Hvilke jobbmuligheter har jeg etter endt studie? Hva er en typisk lønn?
Når jeg først skal ta et studielån og bruke 5 år av livet mitt på å studere, er det svært viktig for meg at det finnes jobber etter endt studie. Å bruke så mye penger og tid på å få kvalifikasjoner til en jobb, for så å finne ut at det ikke finnes noen jobb, må være utrolig kjipt. I forhold til lønn ønsker jeg å tjene godt, men samtidig er det ikke det som er det viktigste.  

♥ Søk, les og spør!
Når du har valgt interesseormåder, bosted og studielengde er det viktigste du gjør å søke rundt på internett og bestille katalogene til de ulike skolene. Da ville jeg først og fremst søkt opp hvilke høyskoler og universiteter som ligger innenfor ønsket boområde. Deretter kan du søke på studier på nettsidene til skolen. I søkefeltet kan du legge inn fagområder og studielengde om du kun ønsker å få opp de studiene som er mest aktuelle for deg! Om du har fulgt punktene hittil vil jeg tro at du kanskje har fått utelukket noen yrker og kanskje har fått en liten idè om noen yrker som kanskje kunne vært aktuelle. Når du har lest deg opp på nett, er det selvfølgelig lov å ta kontakt med rådgivere og eventuelt ringe en bekjent å forhøre deg litt om yrket hvis han/hun jobber som det du muligens ønsker å bli. Ingen spørsmål er dumme, og det er bedre å spørre en gang for mye enn en gang for lite.

♥ Veien videre
Hva er opptakskrav til studiet du har valgt? Hva er snittet? Hvis du når opp til begge svarene på forrige spørsmål så er det bare å søke! Men svarene på disse spørsmålene kan også føre til nye spørsmål. Er jeg villig til å ta nye fag fra videregående for å dekke opptakskravene? Er jeg villig til å ta opp fag for å øke snittet mitt? I såfall kan det være lurt å hente fram vitnemålet sitt og se på hvilke endringer man kan gjøre for å komme dit man ønsker!

Lykke til! ♥ Nora

NÅR EN SAMTALE FORANDRER ALT

SONY DSC Processed with VSCO with hb1 preset

Våren 2016 søkte jeg studier for skoleåret 2016/2017. På førsteplass satte jeg psykologi profesjonsstudiet høst, på andreplass var psykologi profesjonsstudiet vår, og på tredjeplass stod lektor i realfag. Skuffelsen ble stor når jeg fant ut at jeg ikke hadde kommet inn på psykologi. Likevel så visste jeg at jeg ikke var motivert til å sette meg tilbake på skolebenken og ta opp videregående fag. For å komme inn på psykologi måtte jeg ha gjort om mange 5’ere til 6’ere, og det er ikke bare bare å sette seg ned for å gjøre det. Dermed bestemte jeg meg for at lektor, det skulle bli bra det også!

SONY DSC Processed with VSCO with hb1 preset

Utover høsten merket jeg hvor krevende studiet var. Jeg hadde valgt to fag, som begge hadde lab og ulike andre obligatoriske oppmøter. I tillegg hadde jeg ikke hatt det ene faget på videregående, som betyr at jeg gikk fra omtrent ingen kunnskap i faget til å ta faget på universitets nivå. Selv om jeg satt med skole 10-12 timer hver dag, så følte jeg fremdeles at jeg ikke kom igjennom pensum. Det sosiale, trening og fritid ble nedprioritert, og all tid gikk til skole og jobb. Det var ikke det at jeg ikke ønsket å bli lærer, for jo det ønsker jeg til tide fremdeles. Men det ble rett og slett for tøft når jeg lå så langt bak i kunnskapen til det ene faget.  

SONY DSC Processed with VSCO with hb1 preset

En fredag i januar gikk jeg å kjøpte inn skolebøker til et nytt halvår på lektor. Jeg var sliten, litt lei av å aldri ha fri, men jeg hadde bestemt meg for å hvertfall fullføre året, også fikk jeg se an hva jeg gjorde året etter. Kanskje jeg skulle prøve å søke psykologi nå igjen? Kanskje skulle jeg ta opp fag likevel? Det var mange ulike tanker som jeg gikk å tygde på disse ukene. 

SONY DSC Processed with VSCO with hb1 preset

Mandagen etter at jeg hadde handlet inn bøker, fikk jeg en telefon i ti-tiden på morgenen. “Hei, du har kommet inn på….” sa personen som ringte. Jeg skjønte absolutt ingenting! Det var ikke før lengre ut i samtalen at jeg skjønte at jeg hadde kommet inn på psykologi vår, gjennom etterfyllingsopptak! Åh, FOR en glede! Jeg fikk et døgn å bestemme meg på, men jeg ringte vel personen opp etter det bare hadde gått to timer. Jeg ville bytte – over til drømmestudiet ♥ 

SONY DSC Processed with VSCO with hb1 preset

Nå som jeg har kommet litt i gang med mitt første av tolv semestere på psykologi så føler jeg at jeg har valg riktig. Man kan selvfølgelig aldri vite, men jeg tror virkelig dette er det riktige for meg. Men det er ganske sykt, at en telefonsamtale virkelig kan forandre alt!

♥ Nora

EN HYLLEST TIL ALLE MØDRE

SONY DSC Processed with VSCO with hb1 preset

Gratulerer til alle mødre der ute med morsdagen♥ Jeg håper dere alle gjør noe hyggelig for deres mødre eller bestemødre i dag. For gjett om de gjør en hard og god jobb for oss gjennom mange år! 

SONY DSC Processed with VSCO with hb1 preset

Personlig vet jeg ikke selv hva jeg hadde gjort uten min egen mamma. Hun stiller opp for meg når jeg trenger henne og og  passer alltid på at alt er i orden med meg. She is the best♥

SONY DSC Processed with VSCO with hb1 preset

♥ Nora

OSLO TIPS – FROGNERSETEREN

Processed with VSCO with f2 preset

Processed with VSCO with f2 preset

Hei dere! I dag har vi virkelig hatt en bli-kjent-i-Oslo dag! Vi startet dagen med å ta bussen utover til Bygdøy og tilbake. Deretter tok vi banen opp til Frognerseteren. Snakk om winter wonderland der i dag! Det var første gangen vi var der, og se på den utsikten! Vi begge fikk skikkelig julestemning, og bestemte oss for at vi må dra dit igjen før jula i år. Det er bare å ta linje 1 mot Frognerseteren, og når dere går av T-banen er dette det som møter dere. Om dere ønsker en gåtur, skitur eller aketur i vakkert vinterlandskap – ta en tur til Frognerseteren. Et lite tips derimot er å dra dit på dager hvor ikke alle andre gjør det. Det var ganske mange mennesker der i dag i og med at det var lørdag. 

Processed with VSCO with f2 preset

Processed with VSCO with f2 preset

Selve T-bane turen opp til Frognerseteren er i seg selv en opplevelse! T-banen går konstant i oppoverbakke, som gjør at man får fantastisk utsikt over hele Oslo og Oslofjorden. I tillegg er det så mange fine hus (og hytter?) å se på oppover. Etter at vi hadde ruslet litt rundt på Frognerseteren så dro vi ned på Aker Brygge for en kopp Caramel Macchiato og en Pain au Chocolat på Starbucks. Kaffeduft, varm bakst, musikk, lærsofaer og utsikt over Oslofjorden, åh♥ Så hyggelig!

Processed with VSCO with f2 preset

Processed with VSCO with f2 preset

I morgen står jobb og bursdag hos svigermor på planen. Håper dere får en fin lørdagskveld♥