Kos på en fredag

Hei! Endelig fredag dere, og ikke minst helg! Mamma kom på besøk til Oslo i dag, så vi har tatt vår standard tur ned på Starbucks på Aker Brygge. Jeg elsker virkelig kaffen fra Starbucks! Det er ikke nødvendigvis fordi smaken er veldig ulik den på Kaffebrenneriet eller Espresso House, men fordi det minner meg så mye om London. Okei da, smaken er litt bedre, det må jeg innrømme. 

SONY DSC Processed with VSCO with hb1 preset

Foruten kaffebesøket så gikk vi en tur rundt på Bondens Marked som har blitt satt opp ved Aker Brygge. Vi tok oss også en liten tur rundt i noen butikker, selv om vi egentlig ikke skulle kjøpe noe. Vi endte likevel opp med noe: ullkåpe til meg! Jeg har snakket om å skaffe meg en ullkåpe i månedsvis og endelig har jeg funnet den perfekte! Jeg viser dere den i ett innlegg i morgen.

SONY DSC Processed with VSCO with hb1 preset

Resten av dagen har jeg tenkt å la gå til is-spising og tv-titting med mamsen. Litt fri må det være lov å ha innimellom. I morgen skal jeg på jobb, så det gjelder å kose seg max i dag mens man kan! Håper dere får en fantastisk fredags kveld♥

SONY DSC Processed with VSCO with hb1 preset

♥ Nora

Bitt av hverdags-basillen

Hei dere! I dag har hele dagen gått bort i skole, og vet dere hva? Det er helt greit! Noen ganger har jeg lett for å glemme at jeg faktisk er fulltidsstudent først og fremst. Jeg er en student som jobber ved siden av studiene, og som prøver å ha litt fritid innimellom. Det jeg derimot ikke er, er en jente som jobber og prøver å ha litt fritid, og som er student sånn tilfeldigvis i tillegg. You see my point? Jeg håper at jeg selv klarer å lære meg det snart.

SONY DSC Processed with VSCO with se3 preset

Nå er det faktisk like før jeg kan skifte ut jakke-garderoben min fra sommerjakker til vinterjakker. Det er alltid litt blandete følelser rundt nettopp det, da jeg elsker store og varme jakker, men samtidig føles det veldig lenge ut til mars da man kan begynne å få vårfølelsen igjen. Jakkebyttet betyr også at det nærmer seg jul og snø!! Åh, SOM jeg gleder meg til jul. Jeg har vel gledet meg til jul i rundt en måned allerede, og det har mamma også, haha. Vi er litt av en jule-familie, men det er slik vi liker det!

SONY DSC Processed with VSCO with se3 preset

Resten av dagen skal gå bort til enda litt mer skole. Jeg tenkte jeg skulle prøve å få inn 1-2 timers lesing nå etterpå også. All lesing er bedre enn ingen lesing! Jeg må også få laget meg middag. Jeg har bare ikke helt funnet ut av hva det skal være enda, heh. Jeg merker at det er veldig lett å bli opphengt i hverdagen, at det føles ut som livet går litt på repeat. Sove-spise-lese-jobb-sove-spise-lese-jobb. Den beste måten å løse dette på synes jeg ofte er å gjøre noe annerledes, noe man ikke vanligvis gjør. Dette kan for eksempel være å dra på kino på en tirsdag, å ta en av t-bane linjene til endestasjonen og utforske området rundt, å dra på et museum etter skolen, eller å ta med vennene dine til en klatrepark i helgen. Det finnes så mange nye, gode impulser der ute som vi vanligvis ikke fanger opp! Vi må bare komme oss ut av de gamle vanene våre, og tørre å gjøre noe litt annerledes en dag. Det gir hvert fall meg mye!

SONY DSC Processed with VSCO with se3 preset
Hva er deres plan for resten av dagen?

♥ Nora

Mine beste investeringer – VINTERSKO

Hei! Den viktigste investeringen til enhver høst er i mine øyne gode, varme sko! Jeg er en person som fryser i hele kroppen hvis jeg fryser på bena. Varme sko er derfor alfa-omega! Jeg tenkte derfor jeg skulle vise dere hvilke sko jeg har valgt å investere i, slik at dere kanskje får litt inspirasjon til høst-shoppingen.

SONY DSC Processed with VSCO with a5 preset

UGG AUSTRALIA CLASSIC SHORT CHESTNUT
Disse skoene bruker jeg på de absolutt kaldeste dagene. I Oslo blir det kjempe kaldt når snøen begynner å legge seg på bakken. Da er disse skoene virkelig life-savers, for de er super varme! Når jeg bruker disse skoene så trenger jeg ikke å ha noe annet enn vanlige sokker innenfor, siden de er foret med pels fra sau og lam. Dette er vel det skoparet jeg har hatt lengst og som jeg har brukt mest. I og med at skoene går litt oppover leggen så blir jeg heller ikke kald på anklene, som også minsker sannsynligheten for å fryse i resten av kroppen. Et lite tips er å ikke bruke disse når det regner ute, da de ikke er særlig vannavstøtende. 

UGG AUSTRALIA CLASSIC MINI BLACK
Disse skoene relativt like de beskrevet over. De er fra samme produsent, innehar pels fra sau og lam, og bør heller ikke brukes på regndager. Forskjellen er at de er lavere og at jeg har de i en annen farge. Det er ikke alltid “Chestnut” fargen passer til det jeg skal ha på meg, og da er det greit å ha et par svarte sko som går til alt. I tillegg så er disse litt mindre varme enn de andre, i og med at de ikke går så langt oppover leggen. Jeg bruker dermed de lavere skoene når de høyeste blir for varme.

TIMBERLAND 6 PREMIUM W
Disse skoene er mer høstsko enn vintersko siden ikke er foret. De bruker jeg ofte på dager hvor det regner eller har regnet, da de er litt mer motstandsdyktige mot fukt. Disse kan brukes både når det er mildt og når det er kaldt, da man bare kan bruke ullsokker innenfor på kaldere dager. Som de første skoene er disse høye, slik at de også holder ankelen og leggen varm. Disse skoene kan også lettere tilpasses foten da de har snøring, i tillegg til at de har bedre såle enn skoene fra UGG.

SONY DSC Processed with VSCO with hb1 preset

Hvilke vintersko har du?

♥ Nora

Den beste måten å starte en mandag

Hei dere! Ny uke, nye muligheter! Eller tenker dere heller motsatt, “dagen hvor det er flest dager igjen til helg”? Jeg er hvert fall klar til å gripe en ny uke etter oppladningen i går. Jeg startet mandagen min på best mulig måte: i kosedressen med en kopp kaffe. Vi har en dolce gusto kaffemaskin her hjemme, og den blir mye brukt på morgenen når jeg ikke må på skolen før litt utpå dagen. 

SONY DSC

Ellers har jeg prøvd å fått lest litt pensum på morgenkvisten. Jeg fikk fullført et kapittel jeg startet med her om dagen, og det føltes bra! Jeg har en del pensum å komme meg gjennom denne uken, så jeg tenkte jeg skulle prøve å få stått opp i litt rett tid hele uka, også de dagene jeg ikke har undervisning. Det er veldig lett å miste en del timer som kunne blitt brukt til pensumlesing hvis man velger å sove ut, så det er viktig å prøve å stå opp i litt rett tid! 

SONY DSC

Nå skal jeg videre på skolen å ha en forelesning, og deretter skal jeg videre på jobb. Håper dere får en fin mandag!

♥ Nora

Et obligatorisk besøk

Hei, og god søndag! Det er virkelig den beste dagen i uka, er dere ikke enig? Vel, det spørs jo selvfølgelig hva man velger å fylle dagen med. For min del har det vært en typisk god-søndag. Jeg startet dagen med å sove ut. Tror nesten ikke jeg husker sist jeg sov så lenge jeg ønsket, så det var etterlengtet. Vi lagde vafler med nutella og jordbær til frokost som smakte såå godt! Etter det har det for det meste gått i avslapning og tv-titting. Rett og slett en typisk god-søndag!

SONY DSC Processed with VSCO with a5 preset

SONY DSC Processed with VSCO with a5 preset

Til lunsj bestemte vi oss for å dra på Chow Burgers. De lager de aller beste burgerne, så hver gang vi drar til Fredrikstad så tar vi alltid en tur innom. Det har nesten blitt et obligatorisk besøk, haha!

SONY DSC Processed with VSCO with a5 preset

SONY DSC Processed with VSCO with a5 preset

Resten av dagen skal jeg ta sikkelig fri. Kanskje bake noen kanelsnurrer eller cookies? Kanskje se en film eller to? Jeg skal hvert fall lade opp til en ny skole og jobb uke.  Hva bruker dere å fylle søndagene med?

♥ Nora

Klatring på Grensen

Hei! Nå er jeg på besøk hos familie i Østfold. Det er SÅ GODT Å VÆRE HJEMME! Åh, kan nesten ikke forklare hvor mye jeg har savnet å være i nærheten av familie og venner. Oslo er selvfølgelig ikke så langt fra Østfold, men likevel så er det langt nok til at man ofte ikke møtes med mindre det er helg eller ferie. Jeg skulle ønske jeg kunne dratt hjem hver helg, og fått pustet litt, men midt mellom skole og jobb er selvfølgelig ikke det mulig. 

Processed with VSCO with c1 preset

Over til noe annet; i dag har jeg vært på “Klatring på grensen”. Jeg dro dit med to venninner av meg, pluss noen venner av den ene venninnen min. Jeg har vært på slik type klatring en gang før, på en team-building når jeg gikk på håndball, så det er lenge siden sist. Siden den gang har jeg glemt hvor morsomt det er å finne på slike aktiviteter i naturen. Det å gjøre noe man ikke gjør så ofte, OG som gøy, gir virkelig god energi man kan sveve på en periode. 

Processed with VSCO with c1 preset

Processed with VSCO with c1 preset

Når vi ankom fikk vi først utdelt utstyr og så fikk vi opplæring. Alle måtte gjennom en liten opplæringsbane for å øve seg på sikring. Etter opplæringsbanen så prøvde vi oss først på en grønn bane. Denne hadde helt ok vanskelighetsnivå med en helt ok høyde. Deretter gikk vi videre til en blå løype, som også gikk ganske bra. På slutten derimot så gikk vi den lilla løypen, og denne var litt mer utfordrende. Her var det litt større mellomrom mellom hvert gripetak, og dermed var det også mer utfordrende og spennende. Vi brukte en del tid på den, men det gikk veldig bra!

Processed with VSCO with c1 preset

Processed with VSCO with c1 preset

På området var det griller og en liten kiosk samt mange sittebenker. Det var dermed gode muligheter til å lage seg lunsj eller kjøpe seg noe hvis man ønsket det. Vi var ikke i parken i så mange timer, så vi trengte ikke akkurat store mengder mat. Vi endte derfor bare opp med å ta oss en liten kvikk-lunsj pause, og det hold i massevis. Kvikk-lunsj er virkelig den beste tur sjokoladen hvis du spør meg!

Har du vært i en klatrepark før? Hvis ikke, så anbefaler jeg det på det sterkeste!

♥ Nora

Nå kan jeg studere hjemme

Hei dere! Dagen i dag startet så tidlig som halv syv, da jeg hadde et seminar klokken åtte. Fordelen med å starte så tidlig, er at man også ofte er ferdig tidlig. Skoledagen var over klokken ti for min del, så da dro jeg hjem for å spise og studere litt her hjemme. Jeg og A har kjøpt oss kontorstoler, som gjør det mye mer behagelig å studere hjemmefra. Før kunne jeg få vondt i ryggen og nakken etter bare en times lesing, men nå kan jeg sitte i flere timer i strekk før jeg kjenner noe. Det er supert! Kontorstolene er fra IKEA, og de finner du her

SONY DSC Processed with VSCO with a6 preset

Jeg elsker å lese pensum hjemmefra. Jeg vet flere synes det er bedre å sitte på en lesesal, men her er noen grunner til at jeg trives best hjemme:
Man kan høre på musikk eller ha det helt stille, det er helt opp til deg! Jeg synes det blir alt for stille på en lesesal, da jeg liker å ha litt bakgrunnsstøy når jeg leser. 
Man kan ta et fotbad eller en ansiktsmaske mens man leser, så herlig! Selv om man skal lese godt, så er det absolutt lov å kose seg litt samtidig. 
Ubegrenset med “gratis” mat og drikke bare noen få meter fra der du leser. Jeg elsker å nyte en kopp kaffe eller et glass pepsi max til lesingen. Når jeg er hjemme koster det meg mye mindre enn hva det hadde gjort om jeg hadde kjøpt det på skolen.
Ingen gjenglemte pensumbøker, skriveutstyr eller ladere. Alt av utstyr man trenger ligger her hjemme. Vi har vel alle glemt igjen nødvendig utstyr hjemme en eller annen gang. Hvor kjipt er det ikke hvis man egentlig skulle skrive notater på pcen, også har den bare 20% med strøm igjen?
I pausene kan man gjøre akkurat hva man vil! Du kan sette på en vaskemaskin, rydde, se på tv, gå ut med søpla, eller gå deg en tur i skogen, alle mulighetene er der! Når man sitter på lesesalen bør man helst ikke forlate salen slik at noen tar plassen din eller at eiendelene dine blir stjålet. Sitter du sammen med noen, så be de passe på tingene dine mens du tar en pause.

SONY DSC Processed with VSCO with a6 preset

Det er selvfølgelig også noen ulemper med å lese hjemme. Mine argumenter mot å lese hjemme:
Det er lett å bli distrahert. Tv’en er lett tilgjengelig, kanskje ser du noe som bør vaskes, eller frister det mer å bake boller enn og lese? Det er veldig lett å finne på alt annet enn det man egentlig skal gjøre. Det er ingen som følger med på det du gjør, og dermed vil heller ingen merke om du tar deg en to timers pause (uups!). 
Det er mer sosialt å sitte å lese sammen med medstudenter på universitetet. Hjemme sitter man ofte alene og da kan det bli litt ensomt og ensidig over tid. Man lærer mye av å diskutere pensum med andre, og dette kan man gjøre i en kollokviegruppe på skolen.
Utskrift er vanskelig. Er det noen ark du helst ville hatt i papirformat? Er du som meg å ikke har skriver hjemme, må man planlegge når man skal få skrevet ut ark. Jeg prøver å huske og skrive ut ark når jeg først er på universitetet, men det hender jo at jeg glemmer å skrive ut noe jeg helst skulle hatt den dagen. Universitetet er 30 minutter unna med t-bane, så om det skulle skje en utskrifts-krise så går det bort mye tid i reising. 

SONY DSC Processed with VSCO with a6 preset

Nå må jeg komme meg tilbake til pensum lesingen her! Hva liker dere best? Å studere på skolen eller hjemme?

♥ Nora